Svenskarna FÖRST!

[Detta är en kommentar till http://kajsalynx.blogspot.com/2010/09/vem-vare-som-facking-rosta.html]

Vem svälter ihjäl i Sverige?

Vilka utsätts för tortyr?

Vilka utsätts för religionsförtryck?

Vem avrättas på grund av sin regimkritik?

Det pratas mycket om SD nu, men är det som sägs vettigt?

Vilken misär är det ni pratar om? Om 1 miljon invandrare lever i misär, dvs mer än 10% av Sveriges befolkning, borde det väl märkas lite mer kan man tycka. Problemet som jag ser det med SD-grejen är att precis som i Danmark skiftar nu fokus från konkret klimatpolitik, jämställdhetspolitik, välfärdspolitik, forskingspolitik, utbildningspolitik, vårdpolitik, till en abstrakt kritik av samhället som vagt kopplas till “extrasvenskar”: “Man får inte sjunga nationalsången”, “Invandrarna tar våra jobb”, “Invandrarna kommer hit, går arbetslösa och tar bidrag”, “Facket har får stor makt”, “Sverige måste vara svenskt”, “Media, makteliten m.fl. ljuger, bedrar och förnedrar SD”. (Visserligen sant att SD dissas i debatter, men det betyder inte mer än vad det betyder, if you catch my drift) När man läser och hör vad SD:s politiker vill så drar dom upp en lång lista med saker att gnälla över och när dom konfronteras backar dom alltid tillbaka till “vi vill undersöka detta”. Jag förstår att många röstare tänker likadant: “Det är nånting fel i samhället, vi vet inte vad så vi måste undersöka det, men det är invandringen det beror på och vi tänker komma till makten först INNAN vi undersöker problemet och dess möjliga lösningar och kommer med konkreta förslag… men det beror på invandringen, det vet vi.”

I Tyskland på 30-talet gick det åt skogen, mycket pga att Tyskland just hade förlorat 1:a världskriget och allt var misär. Då skyllde man på judarna med en enorm antijudekampanj som slutade i att miljoner människor avrättades. I Danmark pratar numera alla om invandringen, som om det var invandringen som var det stora problemet i världen. Det är inte ett stort problem, det är bara xenofoba ynkryggar som är rädda för sin egen skugga som inbillar sig det.

Den nationalistiska tanken går ut på att hjälpa sig själv först och sen hjälpa andra. I Sverige har vi inte krig, svält eller diktatur och till och med hemlösa hankar sig fram. Hur egoistisk måste man inte vara för att då neka flyktingar att komma hit? Jag är inte nationalist av den anledningen att jag är inte så egoistisk att jag vägrar släppa in behövande människor i våra västerländska lyxliv. Nationalism/patriotism = egoism.

I Tyskland bor det 80 miljoner på samma ytstorlek som Sverige. Varför kan vi inte ta in 70 miljoner invandrare? Varför inte ställa om integrationspolitiken till en sådan befolkningsökning? Tänk vad glad Reinfeldt blir när han ser alla pengarna trilla ner i skattesäcken, han anser ju att människovärdet definieras av arbetsförmåga (skattebetalningsförmåga).

SD menar att alla inom en nation bör ha samma värderingar. Alla ska ha samma traditioner; har vi det idag? Att värna om juklafton och skolavslutningar i Svenska kyrkan är  ganska fjantigt. Jag är skåning men jag klär inte ut mig till snapphane och låtsas att alla etniska skåningar är som jag eller att vi har samma värderingar i hela skåne. Nä, vi är individer, vi är inte likadana. Om SD vill ha ett homogent Sverige där alla delar samma värderingar så får dessa 6% SD:are flytta till ett eget land och de 94% som inte delar SD:s värderingar får ha ett land utan SD:are. Då blir det homogent. Jag föredrar heterogent så att jag får mysa med alla SD:are.

Hade integrationspolitiken varit ett större problem än t.ex. bristen på odlingsbar mark, gödning och rent vatten i världen, så hade jag också röstat SD, men så är inte fallet. Tro inte heller att invandringen är roten till kriminaliteten i Sverige. Gängen består av en majoritet svenskar, de som begår brott är mestadels frustrerade människor, antingen stjäler dom för att dom är fattiga och inte ser nåt annat alternativ, vilket gör brott till en klassfråga och inte en etnisk fråga och även gör rättsväsendet/polismakten till en klassfråga, eller som i fallet med våldtäktsmän, majoriteten av dom är inte sexmissbrukare utan det är vanmakt som driver dom, eftersom att förgripa sig på en persons sexualitet är det mest kränkande många kan tänka sig i dagens Sverige så blir det ett sätt för den vanmäktige att ta makten över en annan persons kropp och sexualitet för att få utlopp för sin frustration, skapad inte av kultur eller gener utan av klassklyftor. Så tänk inte ens tanken att kriminalitet är en etnisk fråga istället för en klassfråga. Om du inte förstår vad klassklyftor är så kan jag förklara. De rikaste i Sverige är rika för att dom har hög inkomst, men bara till 40%. Ännu viktigare är att 60% av deras inkomst (i genomsnitt, inte sant för varje enskild individ) är kapitalvinst, d.v.s. handel med aktier, friskolor, valuta o.s.v. Pengar skapar pengar, det är klassklyftor.

Och så var det det här med stolthet. Jag förstår om krigsveteraner är stolta över sina insatser även om dom i stridens hetta bara tänkte på sin överlevnad och inte på den propaganda som tutats i dom av herrarna på de höga hästarna. Men, patriotism är oftast en missriktad stolthet. Det var inte jag som gjorde att Sverige tog brons i USA 1994, det var inte jag som fråntog kungen hans makt, det var inte jag som förbjöd barnaga, det var inte jag som skapade det svenska samhället, dess rättsväsende eller dess biståndspolitik. Jag har ingen som helst rätt att vara stolt över att jag hade turen att födas här istället för nån annanstans.

En dag kommer nationalismen försvinna, när nationalstaten försvinner. Visst, den går i vågor, först var vi nationalromantiska över goterna, sen blev vikingen idealet, som om nån enda svensk idag levde som en viking eller hade samma värderingar som en viking. Löjeväckande tanke. I norr ser vi hur gränsen mellan Finland och Sverige tagits bort för att folk ska kunna färdas fritt däremellan. “Sameland” blir superimposed på 4 andra länder (S, F, Ryssland och Norge), EU binder ihop länder, Region skåne drar ut tråden som förbinder dom med Sverige, Belgien delas. De tydliga nationella gränser som en gång uppdiktades av maktgiriga monarker för att samla alla soldater bakom en gememsam identitet, en kung, en vilja, ett folk, ein reich, en gemensam fiende, luckras upp och denna envåldshärskarrest försvinner helt. Svenska staten är ett metafysiskt påhitt, precis som Gud. I verkligheten finns bara geografi och individer, alla lika unika. Kan tillägga att Gud är en viktig del av nationalismen. Eftersom en maktgirig person vill ha en hierarki i samhället så måste den person ta itu med frågan om Gud, eftersom Gud står högst i hierarkin. Traditionellt följer sedan Jesus eller Buddha eller någon profet, sedan de rika männen, sedan deras kvinnor, sedan deras barn, sedan fattiga män, deras fruar, deras barn, sedan slavar, sedan hundar, katter, kor, krokodiler, sedan fåglar, sedan insekter, sedan bakterier (ok, dom visste man inte att dom fanns).

Till denna utsökta bloggpost rekommenderas en öronkopp med belgiska (snart kanske flanderska) sludge-/post-metalbandet Amenra – Le Gardien des Rêves.

Post Scriptum

Har fått lite frågor som jag tänkte svara på.

Invändning 1: “Samerna har en gemensam kultur, därför funkar det där. Mångkultur däremot funkar inte.” Nu är det såhär att samerna var ett exempel på att nationalstaten luckras upp som en följd av att nationer inte är homogena. Kurderna har samma situation. Israel är en katastrof. Alltså, gemensamhet kan uppstå inom ett litet område av en nation, som Baskien, eller över nationsgränser, som USA, EU, Europa, Kina, Jugoslavien, Romarriket (även om dom föll sen). Men vad jag vill poängtera är att inom Sverige har vi Jämtlänningar, gotänningar, Göteborgare, Stockholmare, Norrlänningar, Skåningar o.s.v. Vi har professorer, busschaufförer, tandläkare, bönder o.s.v. Vi har korta, långa, tjocka, fula, snygga, blonda, rödhåriga, rödögda, illaluktande, småsinta, galna, hoppfulla, anarkister, ateister, filatelister, buddhister, anakronister (ok, det var ett påhittat ord). Alla som påstår att vi har 9 miljoner människor med samma värderingar är ute och cyklar.

Invändning 2: “Vi har en gemensam kristen värdegrund och tradition att stå på och det gör oss bättre än t.ex. muslimer”. För det första är jag och många andra svenskar ateister och bryr mig inte om Guds värdegrund. För det andra så är den kristna traditionen nästan helt borta. Jul, midsommar, påsk, nyår, mårten gås är högtider för mig, ingen av dom har något inslag av kristendom. Innan vi blev kristna hade vi jul och påsk, efter att vi blev kristna blev jul och påsk Jesus fest, fastän han varken föddes eller dog vid dessa tidpunkter på året. I vilket fall, så är Jesus borttagen ur högtiderna igen idag. Både kristendomen och islam kommer från samma judiska tro från början, och inte så konstigt pratar både kristna och muslimer om att älska sin nästa. “Men mulsimer förtrycker kvinnor”. Ja, men det gör vi i hela världen. Kvinnor hade inte rösträtt för 100 år sen i Sverige (wow, vi är ett par år mer progressiva än mellanöstern, då är vi the good guys och dom EVIL) och kvinnor har fortfarande lägre lön än män o.s.v. Kvinnor hade slöja i Sverige för att gifta kvinnor skulle inte visa sitt hår för allmänheten. Det var bara 50 år sen, iallafall på landsbygden. Oavsett, vi ska vara tacksamma att vi är mer progressiva, men det är ingen stor skillnad, det är ingen självklarhet att det kommer fortsätta vara så, särskilt inte om vi ska fortsätta rösta höger och konservativt, och det är inte heller tack vare vår egen intelligens det har hänt utan det var våra föräldrar och deras föräldrar som skapade våra förutsättningar. Vi kan alltså inte skylla dagens muslimer för det samhälle deras förfäder skapat, dom är egna individer med unika och nya åsikter, precis som varje svensk. Lika barn kanske leka bäst i början, men olika barn som leker tillsammans blir mer förstående för andras åsikter.

Invändning 3: “Om 70 miljoner invandrare kommer hit så kommer deras värderingar råda och vi kommer bli förtryckta.” Jo, det kanske finns risk för det om alla kommer på en gång, men kom ihåg att invandrare fortfarande är individer som kan ta egna beslut och inte en homogen evil grupp. Om vi skulle lägga om samhället så att det skulle palla denna massinvandring och låta alla i hela landet ha en god levnadsstandard så kanske de som kommer till Sverige tänker att svenskarna kanske har sunda värderingar och tar till sig de värderingar vi uppvisar när vi skapar ett såpass välkomnande land.

Invändning 4: “Vi borde bara ta emot “riktiga” flyktingar.” Jag menar att det finns väldigt många människor i världen som lider idag. Minst 70 miljoner. Om vi inte kan hjälpa dom i deras hemländer och kan erbjuda dom ett bättre liv (om än dåligt) i Sverige så är det att föredra att ta in dom. En sista sak. Jag tycker det är helt ok att 5.8% röstar på SD. Det är demokratiskt och jag tycker inte mycket mer illa om SD än om t.ex. KD. Jag omtolkar 5.8% till ett ungefärligt mått på hur viktigt Sverige som person (sic) anser att invandringsfrågan är. D.v.s. för de flesta är invandringen inte det största problemet i samhället. Det var t.ex. fler som röstade på miljöpartiet. Låt oss bortse från att SD-väljare är som SD-politiker, dom ser ett problem, skyller på invandrare och har ingen bra lösning utan hoppas att ett nytt parti kan göra rätt det dom andra måste ha gjort fel. Jag håller med om att det finns problem och vi måste fixa dom, men inte till priset av att stänga ute andra människor som söker hjälp ur ett geografiskt område som ingen egentligen har en objektiv rätt till. Vi har ingen objektiv rätt till det för man kan inte äga naturen, man kan inte äga atomer och dessutom har de flesta av oss bara existerat på den här jorden några årtionden och kan svårligen hävda nån slags universell rättighet till just den här delen av jordens yta. Man kan annars se det som att det finns 5.8% idioter i Sverige. I verkligheten är förstås många fler än så idioter. Idioti går att bota med kunskap dock, så det finns hopp.

Får nog ta en slurk örongodis till, nu med medeltidsbandet från Tyskland (Tyskland aka före detta påveledda furstekoalitionen Holy Roman Empire) Corvus Corax – Palästinalied.

Avslutningsvis; min erfarenhet av invandrare är att dom äger tobaksaffärer, pizzerior, går runt med barnvagnar, är idrottslärare, ögonläkare, studenter, fotbollsfans. Jag har aldrig träffat en kriminell invandrare, men många kriminella svenskar. SD får mycket skit nu och mycket fördomar. Dom anklagas för att vara främlingsfientliga, men det är inte alla som är det, vissa tycker bara att integrationspolitiken är dålig. Dom är inte odemokratiska heller. Dom flesta är bara nazionalister och att vara egoistisk är inte ett brott, isåfall hade alla rikingar som röstat på Moderaterna suttit i fängelse. Jag kanske har fel, majoriteten av invandrare kanske inte alls har det bra i Sverige, men jag tror det finns viktigare frågor att ta itu med. Men det är ju det politik handlar om, vad man ska prioritera först. Hoppas dom som läser det här får en lite mer balanserad och nykter syn på spektaklet. Just det, jag glömde. Dom är homofober också.

“Sverigedemokraterna ska bemötas sakligt”

Advertisements

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Svenskarna FÖRST!”

  1. D JONES Says:

    Slutade läsa redan efter 30-talet tyskland, läs på innan du skriver va rent skit… GOOGLE

  2. enleuk Says:

    Vad är det du inte håller med om i texten?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: